Založiť novú webovú stránku alebo e-shopChcem nový web
Zoologická záhrada SPIŠSKÁ NOVÁ VES

 

 Otváracie hodiny:
 
20. 04. - začiatok sezóny
Pondelok: zatvorené
Ostatné dni: 10:00 - 18.00



  Dospelí (nad 15)             1,50€      
  Študenti                           1,00€    
  Deti do 15 rokov             1,00€  
  Zťp, Dôchodcovia            1,00€      
  Deti do 3 rokov                ZADARMO  
 

  Kamera                       0,50€
  Fotoaparát                   0,50€

Celú Zoo prejdete asi za hodinku, ale stojí za to si ju pozrieť aj kôli Exoitckým zvieratám, ale sa aj pozerať na spolužite medzi rôznymi druhmy zvierat. (Zlý prístup k foteniu.)


Z   V   I   E   R   A   T   K   Á

 

  Jaguár Americký

 

  Panthera Onca






 



 

Bitka Medzi Mačiakom a Malpou









 
 Mačiak Zelený - Chloracebus Sabaeus

















Zemepisné rozšírenie:
Senegal, Ghana.
Biotop: buše, savany.
Potrava: korienky, semená, hmyz.
Rozmnožovanie:
po 6 mesiacoch samica rodí 1 mláďa.
Zaujímavosti: patrí k najčastejším obyvateľom zoologických záhrad.
Malpa Hnedá - Cebus Apella

 

Zemepisné rozšírenie: severozápad Kolumbie a severný Honduras.
Biotop: horná až spodná hranica lesa.
Rozmery: dĺžka 30 - 50 cm a samotný chvost je 35 - 50 cm dlhý.
Potrava: zožerú všetko čo nezožerie ich.
Rozmnožovanie:
Samice privádzajú na svet jedno mláďa každé dva roky, ale ak mláďa nedosiahne vek
samostatnosi, tak rodia každý rok .
Zaujímavosti: Malpa nevyužíva chvost ako piatu ruku, slúži jej skôr ako prostriedok na prichytenie sa a na udržanie robvnováhy. Žijú v spoločenstvách od 6 do 20 členov. Na slobode sa dožívajá 15 - 25 rokov. V zajatí až do 40 rokov. Z opíc nového sveta je Malpa najinteligentnejšia.




Medvedík čistotný - Procyon Lotor

Je pomenovaný podľa toho, že potravu si vždy najprv "umýva".
Potrava: všežravec  
Rozmnožovanie:
po 63 dňoch 2 - 8 slepých mláďat.
Zaujímavosti: žije v pároch, aktívny je v noci, dobre lezie po stromoch, pláva a
rád chytá foťáky.



Korela chochlatá
Nymphicus hollandicus

Rad: Psittaciformes
Čeľaď: Psittacidae

Výskyt: Austrália
Potrava: semená tráv a burín
Popis: je jediný zástupca, ktorý sa líši od ostatných. Je sivého sfarbenia, patrí k najrýchlejším letcom. V dutinách znáša 4-7 vajec. Sedí na nich samec.

 
 






F  O  T  O  G  A  L  É  R  I  A
 
 
 
  

 
 
 
 
 
 
  

 
 

 
   

 
 
 

                     
 
   
   
 
   


  Na začiatok stránky.

 

Vsetko o Slovenských Zoo Zvierata a vsetko zo zoo, Pozadia na PC so zvieratkami, Zoologické záhrady na Slovensku
TOPlist
Tvorba webových stránok na WebLahko.sk  |  Nahlásiť protiprávny obsah!  |   Mapa stránok